U Kući zdravlja nedavno je održana značajna panel diskusija pod nazivom “Novi pristupi u tretmanu hepatitisa C, sa posebnim akcentom na dostupnost tretmana osobama koje koriste droge”. Ovaj događaj bio je prilika da se predstave napredni metodološki pristupi i strategije koje bi mogle revolucionarizovati tretman hepatitisa C, posebno među ranjivim grupama kao što su osobe koje koriste droge.

U okviru diskusije, predstavljeno je i drugo izdanje vodiča “Prevencija transmisije hepatitis B i C virusa sa majke na dijete”, delo renomiranih autorica dr Ivane Đuković i dr Brankice Dupanović, specijalista infektivnih bolesti s dodatnom subspecijalizacijom iz kliničke farmakologije. Ovaj vodič predstavlja ključan resurs u nastojanjima za smanjenje vertikalne transmisije virusa hepatitisa, čime se dodatno štite i najmlađi članovi društva.

Među panelistima, Marko Dragićević iz Juventasa istakao je potrebe i značaj pružanja direktne podrške osobama koje žive s hepatitisom C, dok je Boban Sekulić, predstavnik našeg udruženja, doprineo diskusiji svojim uvidima u izazove i mogućnosti unapređenja pristupa tretmanu ove bolesti među korisnicima droga. Ovaj događaj je ponovo potvrdio važnost multidisciplinarnog pristupa i saradnje u borbi protiv hepatitisa, naglašavajući kako je inkluzivnost ključ za efikasniju prevenciju i tretman