HEP-CG, udruženje koje okuplja osobe koje se suočavaju sa zavisnošću od droga i alkohola, duboko cijeni značaj suradnje s institucijama posvećenim tretmanu zavisnosti. U sklopu projekta HEP-START, Boban Sekulić, predstavnik našeg udruženja, posjetio je Javnu ustanovu “Kakaricka gora” gdje je imao plodan razgovor s direktoricom i psihologinjom Dijanom Milošević, čije bogato iskustvo u radu sa zavisnicima predstavlja neprocjenjivo bogatstvo.

Ovaj sastanak pružio nam je uvid u pozitivne metode tretmana osoba oboljelih od virusnih hepatitisa, potvrđujući da je “Kakaricka gora” ustanova koja pruža adekvatan tretman i u kojoj se poštuju prava pacijenata. Bilo je izuzetno korisno upoznati se s praksama tretmana zavisnosti, što je od velike važnosti ne samo za naše članove već i za sve one koji se obrate udruženju tražeći pomoć.

Također, razmatrali smo mogućnosti za unapređenje saradnje između naše organizacije, “Kakaricke gore” i drugih partnerskih entiteta, s ciljem stvaranja još jače mreže podrške za osobe suočene s ovim izazovima